Er Kaffe Sundt?

Rigtigt mange danskere drikker kaffe hver dag, både morgen, middag og aften, men er det egentligt sundt at drikke så meget kaffe som vi gør i Danmark? Vi drikker i Danmark i gennemsnit 4 kopper kaffe om dagen, hvilket svare til 5,5 milliarder om året. 86% af alle mænd og 76% af alle kvinder drikker kaffe i Danmark.  Men er det overhovedet sundt at drikke så meget kaffe som vi gør, kan man tage skade af at drikke så meget kaffe som vi gør, kan det være med til at øge risikoen for lisvarende sygdomme?

Kort om Kaffe:

Størstedelen af verdenskaffe kommer fra Afrika om syd og Mellemamerika. Hovedsageligt er det Arabica og Robusta bønner kaffen kommer fra, hvor Arabica både bliver dyrket i Afrika og syd og Mellemamerika, men Robusta kun bliver dyrket i Afrika. De to kaffesorter udgør 75 % af verdens samlede kaffeproduktion.

De tre meste brugte kaffebrygningsmetoder er: Filterkaffe, stempelkaffe og espressokaffe.

Kaffeplantage

 

Fakta om sundhed og kaffe i Danmark:

  • Ved at indtage kaffe øger man ikke risikoen for at få forhøjet blodtryk.
  • Kaffe kan være med til at nedsætte risikoen for type 2 diabetes.
  • Gravide og folk med angst skal ikke drikke mere end 2-3 kopper kaffe om dagen.
  • En almindelig kop kaffe indeholder omkring 100 mg koffein

Generelt for kaffe og sygdomme øger det ikke risikoen for sygdomme som, hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes, hvis man har et moderat forbrug af kaffe, hvilket svare til 3-5 kopper om dagen. Dog skal man være opmærksom på at kaffe kan være med til at nedsætte ens indhold af kalk i knoglerne, man skal derfor være opmærksom, hvis dette er noget man i forvejen har lave værdier på.

Der er hverken hos mænd eller kvinde fundet nogle eksempler eller lign. Hvor et højt kaffeindtag hat været med til at påvirke dødeligheden.

Overordnet set, tales der både for og imod om kaffe er sundt eller ej. dog viser undersøgelser, at et moderat kaffeforbrug på 3-4 kopper dagligt ikke påvirker den almindelige persons helbred. I visse perioder skal man dog være mere påpasselig med indtagelsen af kaffe.

Du kan læse meget mere om, hvordan kaffe påvirker vores sundhed, på ved følge linker her om Kaffe, sundhed og sygdom.

Har du fået lyst til at læse endnu mere om kaffens verden, måske undersøge hvad forskellen er på de to kaffesorter Arabica og Robusta kaffe eller læse om forskellige brygningsmetoder? Så læs kaffeguiden nedenfor.

Læs kaffeguiden, og lær en masse fra kaffens verden.