Fordele og ulemper ved keto kuren

Fordele og ulemper ved Keto kuren

Keto kuren er blevet meget populær over hele verden i de seneste par år. Keto kuren har vist sig at være utrolig effektiv til et hurtigt vægttab. Der kan både være utrolig mange fordele ved keto kuren, men også nogle ulemper.

 

Hvad er Keto kuren?

Keto kuren går ud på at man udelukker eller spiser minimale mængder kulhydrater i sin kost. Man øger derimod indtaget af fedt proteiner i kosten. Ved at spise efter Keto principperne, tvinger man kroppen ind i en tilstand, som man kalder Ketose. Ketose betyder at kroppen begynder at bruge fedt som den vigtigste energikilde, fremfor kulhydrater. Netop derfor er kuren effektiv hvis man ønsker et vægttab med keto.

 

 

Fordele ved Keto kuren

Den væsenligste fordel ved Keto kuren, er vægttab. I modsætning til andre slankekure, ses resultaterne relativt hurtigt med Keto kuren. En anden fordel ved at følge en Keto kur, er at du vil have en nedsat appetit. Den nedsatte appetit forekommer, når kroppen går i “ketose”, hvor udslippet af ketoner i kroppen, har en tendens til at nedsætte appetitten og dermed sænke kalorieforbruget.

Ketokur

Ulemper ved Keto kuren

Der findes desværre også nogle ulemper ved Keto kuren, som har vist sig, ikke at være for alle. Nogle af de negative påvirkninger, som kan være ved at følge keto kuren i en længere periode er følgende:

  • Lavt indhold af protein i blodet
  • Forhøjet fedt i leveren
  • Nyrresten
  • Risiko for at udvikle type II diabets
  • Dårlig ånde – forsåget af forøgelsen af Ketoner

Desuden er andelen af kulhydrater, som er anbefalet i Keto kuren omkring 10% mindre end hvad sundhedsstyrelsen anbefaler i en sund kost.

Nogle kan opleve påvirkning af hukommelsen og koncentrationen ved at følge kuren.

 

Konklusion på Keto kuren

Det er altså først og fremmest vigtigt at se på den enkelte persons sundhedstilstand, før man kaster sig ud i Keto kuren. Hvis man har en “særlig udsat” sundhedstilstand, kan det være farligt at påbegynde kuren. Du bør isåfald altid rådføre dig med din læge forinden du følger Keto principperne.

Hvis din sundhedstilstand er almindelig og du er sund og rask, men ønsker at tabe et par kilo, kan Keto kuren godt være noget for dig. Mange oplever at kuren er nemmere at følge i en længere periode, da de ikke oplever den samme sult, som ved traditionelle slankekure. Det skyldes det høje indtag af fedt og proteiner, som er med til at sikre dig en god mæthedsfornemmelse igennem hele dagen.

Ønsker du at læse mere om Keto og få inspiration til madplaner, opskrifter og meget mere, kan du læse med på denne keto blog.

 

Mandler som snacks