Sådan vælger du den perfekte parfume

Det er ikke altid let at vælge sin parfume, og slet ikke med alle de mange valgmuligheder der efterhånden er at finde på markedet.

parfume

 

Årstidens parfumer

Først og fremmest er det vigtigt at vælge en parfume, du synes dufter godt. Der findes mange forskellige ingredienser i parfumer, og ofte passer disse til årstiderne, hvor parfumens beskrivelse indikerer hvilken parfume der passer til hvilken årstid.

Efterårsduftene er lidt mere tunge i det, og har en blød kant, hvor sommerens dufte ofte er blomstrede og har en frisk duft.

Uanset hvad man er til, er der ingen regler for hvilken duft man går med, og mange har også én bestemt duft der er med til at skabe personens identitet.

Parfume til arbejde eller fest?

Det er også muligt at have parfumer, der passer til forskellige begivenheder, her er der tale om fx arbejde, hvor man gerne vil have en neutral parfume på, som ikke skaber forstyrrelse i rummet.
Parfumen til festen, må derimod gerne være frisk og sprudlende, og skabe noget opmærksomhed, så det passer til tøjet og intentionen.

sætte sig

Når du skal vælge din parfume, er det vigtigt at lade den sætte dig på huden, for at få den helt rigtige duft frem.

Parfumer er bygget op omkring 3 lag:

  1. Top noter

Top noterne, er det første du dufter når du sprøjter parfumen ud på dit testpapir eller dit håndled. Det er dem der bliver brugt til at fange din opmærksomhed, alt efter hvilke ingredienser kan duften være meget, eller lidt afslørende for den reelle duft i parfumen.

  1. Hjertenoter

Hjertenoterne frigives mellem alt fra 2 minutter til 1 time, og er den duft du dufter efter parfumen lige, har lagt sig. Det vil frigive nogle duftnoter, du først bemærker efter lidt tid.

  1. Basenoter

De her noter er de vigtigste noter, da det er dem der afgør om du kommer til at kunne lide parfumen eller ej. Basenoterne frigiver sig først efter nogle timer.

Der er et hav af parfumer, og i sær nu er det blevet et must have, at have en parfume der er naturlig og ikke tilsat særlig mange kemikalier, disse parfume kan blandt andet findes her.