Kom i gang med løb med løbeprogrammer

Er du en af de mange der mangler noget at give sig til under anden nedlukning af corona? Og ønsker du på samme tid at komme i bedre form?
Så er NU et rigtig godt tidspunkt til at komme i gang med at løbe.
Dette vil ikke kun bidrage positivt til din form, men i høj grad også til dit humør og velbefindende.

Find løbeprogrammer til dit niveau

En af de største fejl som mange begår når de vil i gang med at løbe er at de starter med at løbe alt for langt. Dette går måske godt de første dage eller uger, men herefter vil skader hurtigt melde sig og sætte en stopper for det nyopstartede løb.
Derfor er det aller vigtigste når du vil i gang med at løbe at starte med at finde et løbprogram som passer til det niveau du ligger på lige nu samt det eventuelle mål som du ønsker at opnå.
Der findes et hav af løbeprogrammer på nettet, hvis du blot ser dig omkring. Du vil helt sikkert kunne finde et som passer til dig.

Vælg det rigtige løbeudstyr

En anden ting som er vigtigt for at du får succes med dit løb er dit valg af udstyr.
Her er især løbeskoene vigtige, og derfor er det anbefalelsesværdigt at du får taget en løbetest før du køber et par sko. Dette vil give dig indblik i hvilken løbestil du har, hvilket vil danne godt grundlag for dit valg af den bedste løbesko til dine behov.
Der findes to former for løbestile: Neutral løbestil og pronerende løbestil. Pronerer du vil du have brug for et par løbesko med ekstra stabilitet i – og netop derfor er det altså ikke helt lige gyldigt hvilke løbesko du køber.

Sæt dig et mål

En sidste vigtig ting før dig går i gang med at løbe er at sætte dig et mål for dit løb. Hvad ønsker du at opnå med det?
Uanset om du blot ønsker at komme i bedre form eller om du ønsker at være i stand til at løbe 10 km længere i forløbet er det en god idé at sætte dig målbare mål som du kan måle på og opleve effekten af din træning undervejs i forløbet.
Hertil kan det være en god idé at tilmelde sig et officielt løb for at bevare sin motivation og på samme tid for at have noget at træne op til.

 

Afslutningsvist er det vigtigt at påpege at løb skal være sjovt og aldrig en byrde der blot skal overståes.
Tænk hver gang du skal afsted over hvor heldig du er over at have en krop der fungerer og kan løbe afsted uden besvær.
Så vil du helt sikkert sætte mere pris på det.

God tur!