Hvordan skelner vi mellem usunde og sunde gaming vaner?

Hvordan skelner vi mellem usunde og sunde gaming vaner?

Gaming er noget som er kommet for at blive. Omkring 90% af børn har en eller anden form for kontakt med videospil mindst én gang om ugen. Derfor er det også relevant at forstå hvordan det kan påvirke dit barn, og hvordan det ligeledes kan skabe en positiv indvirkning på alles liv.

Derfor skal vi kunne skelne mellem sunde og usunde gaming-vaner. Her er det vigtigt at understrege, at det handler ikke om hvilket spil der spilles, men derimod hvordan det spilles. Det handler om adfærden som børn udviser i forbindelse med et computerspil.

Gamingvaner

Sunde og usunde vaner

Gaming er hos børn en interesse ligesom alle andre former for interesser. Kommunikation er derfor en stor del af et barns læring og trivsel. Derfor er det vigtigt man er opmærksom på barnets kommunikation omkring gaming, da der kan forekomme forskellige reaktioner på baggrund af hvad der sker i spillet. Det er f.kes ikke usundt at man er træt af at have tabt en match, og kan blive en anelse irriteret. Det er derimod usund adfærd, hvis barnet begynder at banke huller i sin væg eller totalt smadrer sit tastatur eller andre ting.

Så hvis barnet begynder at udvise voldelig adfærd, er det vigtigt, at man får taget snakken om problemet, og det er her der er tale om usunde vaner i forbindelse med gaming. Et andet punkt der kan diskuteres er overforbrug. Der er altså ikke nogen i verden der har godt af at gøre noget for meget. Det kan være man drikker for meget vand, dyrker for meget motion eller ryger for meget, så kan et overforbrug af at spille foran sin computer være skidt for dig.

Ligeledes kan gaming også skabe sociale rammer omkring den virtuelle verden. Her skal det forstås at en stor del af de spil der bliver spillet, er for det meste socialt anlagt. Mange af de unge gamere bruger en stor del af tiden foran computerskærmen på, at snakke med sine venner omkring et bestemt spil. Du kan igennem et computerspil møde et hav af mennesker fra alle dele af verden. Derfor skal man også være opmærksom på de sociale vaner dit barn tilegner sig gennem den virtuelle verden. Her kunne man f.eks. nævne, at man ofte hører i forbindelse med spil, at der bliver talt grimt om hinanden. Eller at man kan blive snydt gennem et computerspil ved f.eks. at stole på andre mennesker, da de siger at de bare skal bruge barnets konto/kortoplysninger!

LÆS OGSÅ: Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af gamer computer? 

Konklusion

Gaming er blevet en interesse for mange unge spillere. Derfor er det vigtigt vi kan skelne mellem usunde og sunde vaner inden for gaming, og det er essensielt, at man er opmærksom på dårlig adfærd i forbindelse med, at sidde foran en computerskærm. Dette kan du gøre gennem kommunikation med dit barn og den adfærd der eventuel skulle ændres i forbindelse med et computerspil – samt hvad og hvordan man opfører sig i den virtuelle verden, og hvilke oplysninger der ikke må videregives til folk man ikke kender i virkeligheden.

👾 Mangler dit barn en ny gaming pc stationær, så bør du tjekke denne her hjemmeside ud! 👾