Kunst = Velvære?

Kan kunst være velvære?

At skabe kunst er en individuelt fremstilling af øjeblikket; Det kan være grafisk, æstetisk, fantasifuld, farverigt, stemningsfyldt. Kunst er værker, som giver beskueren mulighed for at gå ind i sig selv. Mærke følelser, stemning, minder. At give beskueren en mulighed for at skabe indlevelse i udtrykket. Føler du dig godt tilpas, enten fysisk eller mentalt, betegnes det,  at du er i velvære. Så spørgsmål er: Kan kunsten få dig til at føle dig godt tilpas?

Hvad er kunst?

Kunst kan være alt fra den lille figur henne i vinduet, til et sirlig papirklip, et klassisk maleri eller en plakat. Kunst skal ikke sættes i kasse, medmindre det selvfølgelig er værket i sig selv, men ellers er kunst cirkulær. Ofte vil kunstneren én ting med værket, mens beskurerne ser noget andet. Det er der intet galt med; Ofte er det faktisk budskabet – at kunstens udtryk er omskiftelig og mangfoldigt, og har plads til alles holdninger og syn. 

At skabe ro i sjælen

Kunsten er at skabe ro

og fordybelse. For at gøre plads til kunsten, skal vi gøre plads til os selv. Kunsten udfoldes i forhold til den stemning vi befinder os i. Læg telefonen væk, find en god bog og fordyb dig i den. Eller tænd for vandet, og tage et karbad mens klassisk musik spiller. Den sindstilstand der opstår, bør være tilstede for at kunne tage kunsten ind. Uanset om den provokere, er egoistisk, trist, kedelig eller får et smil på dine læber. For at få den fulde oplevelse af kunsten, bør du være klar til at møde den. Så selvom du måske ikke tror du er til kunst eller ikke siger dig noget direkte, så vent og se. Før du ser dig om, består dine omgivelser er mere kunst end først antage. Det handler om at tage det med.

Kunsten i at skabe ro og fordybelse

 

Sæt plakaten i fokus

Plakater er unikke. Ikke altid alene, men i sammenhæng med sine omgivelser. Her vil udtrykket altid være forskelligt, afhængigt af hvilket hjem det befinder sig i. En plakat illustrerer kunst i tredimensionel form. Find et motiv, udtryk, farve eller stil, som interesserer dig, fanger din opmærksomhed og måske får dig til at finde glæde i tilværelsen. Det kan faktisk ende med at virke som medicin for sjælen. Har sjælen det godt, vil du formentlig også have det godt. Find den rette plakat, som netop er hvad du ønsker. Kunstshoppen har et bredt udvalg af kunstplakater, som måske vil passe til dig og dine behov.