5 tips til en mere bæredygtig livsstil

Begrebet bæredygtighed er blevet en del af mange danskeres bevidsthed, og her er 5 tips til en mere bæredygtig livsstil, hvis du også vil være en del af bølgen.

Bæredygtighed handler om at skabe de bedste rammer for miljøet samt for os mennesker nu og i fremtiden.

 

 

1. Garderoben

Det kræver ikke meget at vende storforbruget på nyt tøj og tekstiler. Hvis du gerne vil have en mere bæredygtig garderobe, så kan du enten købe mindre nyt tøj, eller stoppe helt. Gå med det tøj du har, eller køb det ‘nye’ tøj genbrugt. Der findes mange butikker der fører lækkert genbrugt tøj, som stadig er moderne. Det er også en mulighed at give den genbrugte tøj din egen makeover ved hjælp af DIY.

 

2. Hjemme

Vælg miljørigtige elinstallationer fx. ved at vælge et køleskab med energimærket A, erstat dine gamle pærer med LED-pærer og invester i stikdåser med stikkontakter, så du nemt kan slukke hvis du ikke bruger det.

 

3. Haven 

Plant blomster og planter i din have. Blomster er med til at hjælpe biodiversiteten, da det er en magnet for sommerfugle, bier, insekter m.m.

 

4. Madlavningen

Indfør kødfri dage i din hverdag, dette kan hjælpe med at undgå det store klimaaftryk oksekød fx. står for. Brug bælgfrugter, fisk, grøntsager eller ris og paster i din hverdag istedet. Dette er sundt for dig, men det er også en bæredygtig måde at ændre dine vaner på.

 

5. Transport 

Transport med fly og biler er en stor klimasynder, da de begge udleder store mængder af skadeligt CO2 i vores atmosfære. Færgerne er de største syndere når det kommer til CO2 udledningen. Undgå disse former for transport. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, så er der mange transport firmaer der gør op for deres udladning ved at CO2 kompenserer. Disse kan vælges som en anden form for bæredygtighed.
Hop på cyklen, toget eller bussen hvis du ikke skal længere væk. Tog og bus transporterer flere mennesker på en gang, hvilket gør dem mindre skadelige.

 

 

Disse tips og tricks kan være en start for dig på din bæredygtige rejse. Der findes mange andre måder at mindske CO2 udladningen på, og disse er også værd at undersøge.

Du kan bland andet læse om klimaforandringerne, og hvilke konsekvenser de har for Jorden på Gro Grønts blog
De fortæller også om hvordan man kan gøre en forskel ved at plante frø og træer i naturen.

 

Lær mere om bæredygtighed her: