Derfor er det sundt for dig at strikke

At lave sit eget tøj, er i forvejen lidt blæret. Strikker man sit eget tøj, skal man nemlig kende til nogle særlige teknikker, som ikke altid er lige nemme at kaste sig ud i. Men strikning har faktisk også nogle sundhedsmæssige fordele, de færreste er klar over.  Bliv klogere på hvilke, her.

 

Den perfekte måde at slappe af på

Når man har teknikkerne på plads, bruger de fleste strikning som afslapning. Forestil dig, at du sidder i sofaen, med stearinlys og tv’et kørende i baggrunden. Det er de perfekte omgivelser til, at sætte sig ned og slappe af med sin seneste strikkeopskrift. Flere forbinder strikning med afslapning, da man kommer helt ned i gear og kun koncentrerer sig om garnet. Har man derfor haft en hektisk dag, vil det for flere, hjælpe at hive strikkepindende frem og koble helt af.

 

Afleder tankerne

Når man strikker, koncentrerer man sig primært om sit strikkeprojekt. Det betyder også, at alle ens bekymringer oftest bliver skubbet til side. Strikning er derfor en god mulighed, for at glemme stressende gøremål, aftaler og lignende. Mange der strikker, føler sig både mere afslappede og glade af netop denne grund.

 

skadelige stoffer i tøj

Engagement, fordybelse og mening

Disse 3 nøgleord, er b.la det man kan opleve når man strikker. Strikning hører ind under hobbyer og ved at strikke, oplever man et engagement og fordybelse i noget, der har en positiv indvirkning på ens sind. Derudover vil man også opleve følelsen af at lykkes, når man strikker sit eget tøj, i stedet for at købe det.

Går du derfor med tanker om kaste dig ud i at strikke, findes der masser af inspiration og guides på nettet. Her kan du finde en fuld guide, der viser hvordan du kommer i gang.

 

Og her kan du se lidt mere om, hvorfor folk strikker og hvad det giver dem.