Er det sundt for dit barn at gå på efterskole?

Flere og flere unge tager på efterskole i slutningen af deres grundskole år. Bare det seneste år har udviklingen taget mere fart og hele 600 flere er startet i 2021, end i 2020.
Når flere og flere elever strømmer til efterskolerne, og efterskolerne får brug for at stifte flere pladser, kan der være mange grunde til udviklingen.

Efterskoler

En af grundende til den stigende interesse for efterskoler er, at eleverne ser det som et år, hvor man kan dyrke interesse, venskaber og styrke sin modenhed henimod en kommende videregående uddannelse.

Udover at styrke sit mentale fremmod kommende uddannelse eller udfordringer, dyrker man en masse sport på en efterskole. Dette er alt lige fra morgenløb til gymnastik. Dette er med til at holde den ellers dovne teenagekrop aktiveret og sund. Dog kobles den mentale og fysiske del sammen, når der dyrkes fælles sport, for her skal de sammenarbejde om at nå et mål eller dygtiggøre sig som et hold.
Når man kobler det hele sammen, med at udvikle sig mentalt og øge sin vennekreds, mens man dyrker en masse motion og får god kost på efterskolerne, vil det være sundt for alle unge mennesker at komme ud og prøve sig selv af og lære mere om sig selv.

Efterskole

Tideligere elever er repræsentanter for skolerne og her har Anders Dupont valgt at fortælle hans om hans fedeste skoleår nogensinde.

Anders fortæller:
Jeg gik på efterskole i 10. klasse, hvor jeg gik på håndbold linjen. Dette år var det ubestridte bedste skoleår jeg nogensinde har haft. Alle elever starter på lige fod, og meget få kender hinanden i forvejen. Dette giver alle en udfordring da man skal ud og tale med sine nye skolekammerater.
På det ene år jeg gik på efterskole udviklede jeg mig både mentalt, men også fysisk.
Især mentalt får man lagt en masse på, jeg lærte meget om mig selv, og hvordan jeg reagere i forskellige situationer, når man ikke er i vante omgivelser. Efterskolen har gjort mig til et mere åbent menneske og lært mig menneskelige kompetencer, som man ikke kan sammen ligne med det faglige. Jeg vil råde alle til at tage minimum et år på efterskole!

I dag er Anders studerende på Aarhus Erhvervsakadami, og driver til dagligt et website, hvor unge og deres forældre kan få hjælp til at få den rette information omkring efterskoler.
I kan læse mere på dette site:
https://efterskole-info.dk