7 grønne planter, der styrker dit velvære

Vil du skabe et renere indendørsklima, som styrker dit velvære?
Her har du løsningen! Grønne planter pynter ethvert hjem. Men de grønne planter skaber ikke kun en fin indretning. Flere undersøgelser viser nemlig, at de grønne planter renser luften for giftstoffer og forbedrer dit indeklima. Ren luft i dit hjem kan mindske stress, hovedpine og søvnløshed. Desuden vil grønne planter øge din produktion af glædeshormoner og rense luften for støvpartikler, CO2 og stoffer fra møbler, byggematerialer og maling. De grønne planter har altså stor betydning for dit fysiske og psykiske miljø. Der er lavet en undersøgelse, hvor hele 87% af respondenterne følte sig bedre tilpas, når de var omgivet af planter. Så byd bare de grønne planter velkommen ind i dit hjem!

Her kan du se 7 grønne planter, som renser dit indeklima:

  1. Kaffetræet renser dit indeklima for giftige stoffer. Den er nem at passe og kræver ikke den store pleje.
  2. Lykkebregnen er en af de mest luftrensende grønne planter, som du kan finde. Desuden blomstrer den også smukt. Den renser dit hjem for hele fem forskellige giftstoffer, nemlig trichlorethylen, benzen, formaldehyd, xylen og ammoniak, dermed bliver din indåndningsluft markant renere. Fredsliljen har brug for meget vand og trives bedst, når den ikke står i direkte sollys.
  3. Aloe Vera er en populær plante, da den har helende egenskaber. Den kan blandt andet lindre milde forbrændninger. Den grønne plante indeholder nemlig en helbredende kombination af aminosyrer, enzymer og vand. Udover det er den også luftrensende, da den renser ud for giftstoffer såsom formaldehyd og benzen. Desuden producerer den grønne plante en masse sund og ren ilt, mens du sover. Derfor er denne perfekt at have i dit soveværelse. Aloe Vera trives bedst i sollys, og den kan overleve i meget tørre indendørsmiljøer.
  4. Paradisfuglen er en smuk, grøn plante, som producerer masser af frisk ilt i løbet af natten. Desuden optager den CO2 fra luften. Den grønne plante trives bedst, hvis den får lidt sollys samt får vand 1-2 om måneden.
  5. Monstera tiltrækker støv og gør dermed dit hjem renere. Derudover renser den din luft for kemiske giftstoffer såsom benzen og formaldehyd.
  6. Pilea fugter luften i et tørt indeklima. Den grønne plante renser luften, da den optager simultant giftstoffer og kuldioxid. Desuden er guldpalmen ekstra god til at optage xylen og toulen, som kommer fra computerskærme og andet elektronik.
  7. Eukalyptos frigiver frisk ilt i løbet af natten og absorberer kuldioxid, som gør det lettere at ånde og styrker dit immunforsvar. Undersøgelser viser, at denne grønne plante kan lindre højt blodtryk og hovedpine. Den grønne plante kræver næsten ingen vand, og dermed nem at holde.

LÆS OGSÅ: Sådan får du din plante til at vokse

Her har du en videoguide, hvor du kan se, hvordan du giver dine grønne planter den rette pleje, så de kan forholde sig sunde og give dig den fantastiske luftrensende effekt.