6 øvelser der kan forbedre din surfing

Det kan være svært at opretholde sine surf-skills, hvis ikke man kommer afsted regelmæssigt. Heldigvis har vi samlet 6 øvelser der kan forbedre din surfing, og som kan dermed kan sikre, at du opretholder dine skills, når du ikke lige har mulighed for at holde dem vedlige i vandet.

Først skal vi lige have fastlagt, hvilke træningsrelaterede elementer, der er vigtige for surfing. Dette er nemlig vigtigt for at forstå, hvad der skal til sådan rent øvelsesmæssigt. De vigtige elementer er: styrke, fleksibilitet, udholdenhed, koordination og ikke mindst balance.

Hvilke øvelser kan så styrke disse elementer? Vi lister øvelserne herunder, samt en video med øvelsernes praktiske udførsel.

Front Squads

Squads er vigtigt for surfing – surfing kræver en stærk lower body og sunde led, da du når du surfer, surfer du i havet med dets stærke kræfter, som du med dine ben på dit surfboard skal mestre.

Ankler, knæ, hofter og din ryg bidrager alle sammen til størstedelen af dine bevægelser, når du surfer.

Derfor er det altid en god ide at starte ud med at squatte med din kropsvægt, derefter kan du tilføje lidt vægt.

 

The Turkish Get-Up

Turkish Get-Up har fokus på din generelle styrke og atletiske evner. Denne øvelse forbedrer nemlig mobilitet, kontrol over led, dynamiske kropspositioner, kontrol over hofter, stabilitet, kontrol over skuldrer m.m., som alle er vigtige aspekter at træne, for at forbedre sin surfing.

Start med at lave Turkish Get-Up blot med din kropsvægt, indtil du ingen problemer har med at lave øvelsen. Tag herefter lidt ekstra vægt i brug.

Denne Turkish Get-Up indkapsler alle vigtige styrkeøvelser, som du over tid vil kunne mærke på din pop-up, eller når du skifter retning med dit surfboard. Turkish Get-Up kan dermed gøre dig til en bedre surfer, hvis du over tid praktiserer denne øvelse.

 

Ring Chin-ups

Her har vi fokus på stort set hele din overkrop. Denne del af kroppen er vigtig for at kunne holde sin paddle-styrke og udholdenhed vedlige, når man ikke har mulighed for at komme i vandet.

 

Dynamic Lunges

På grund af positionen hvorpå man står på sit surfboard, er det altid en god ide at køre nogle Dynamic Lunges, for at styrke dine hofter. Når man surfer, kommer man naturligt til at stå i forskellige positioner, som har stor påvirkning på hofterne.

 

Armbøjninger

Som en tilføjelse til Ring Chin-Ups kan du med fordel køre nogle armbøjninger for at styrke overkroppen yderligere

Træn din mobilitet

Sidder man meget ned, f.eks. hvis man har et kontorjob, kan dette påvirke leddenes mobilitet, hvis ikke man fokuseret træner sin mobilitet.

 

Opsummering

Med disse 6 øvelser kan du forbedre dine surfskills og opretholde dem i perioder, hvor du ikke er på vandet. Du træner nemlig de vigtige elementer: styrke, fleksibilitet, udholdenhed, koordination og balance.

 

 

Du kan læse meget mere om surfing på ReSurfs blog