5 måder et spaophold gavner helbredet

Vil du gerne forbedre dit helbred uden de videre anstrengelser? I en verden, hvor fitnesstrenden nærmest er evig tiltagende, lyder det måske for godt til at være sandt, men du kan faktisk godt kombinere nydelse med forbedret sundhed.

Så hvis du som så mange andre er træt af, at du altid skal motionere for at forbedre dit helbred, så læs med her. I det følgende vil du nemlig lære præcis, hvordan du kan forbedre din sundhed, med noget så lækkert som et spaophold.

1. Reducering af stress

Samtidig med at du kommer til at føle dig afslappet på selve spaopholdet, så viser undersøgelser også, at kombinationen af varmt vand, massage og følelsen af “vægtløshed” i vand kan reducere både mental og fysisk stress.

Flottere hud

En positiv følgevirkning dette er blandt andet, at du også får pænere hud, da stress er en af de primære grunde til aldring af huden.

2. Udskilning af affaldsstoffer

Mange vælger på deres wellnessophold at få massage. Og selvom det for de fleste også medfører en direkte følelse af velvære og nydelse, så hjælper massage også på mange andre måder.

Når du bliver masseret, så blødgøres bindevævet, hvilket medfører en øget blodgennemstrømning, som fjerner affaldsstoffer, og gør vævet mere smidigt.

At blodgennemstrømningen i muskler og væv forbedres er også med til at give dig en bedre restitution, da der kan komme mere ilt og næring til musklerne. Dette kan være med til at reducere ømhed og smerter i muskler og led. Så er du typen der træner meget har det altså mange gavnlige effekter at få en massage som et del af et wellnessophold.

Du kan læse mere om flere af de positive effekter ved massage her.

3. Bedre kredsløb

Er der et koldt- og varmtvandsbad i spaafdelingen, med både meget varmt og meget kold vand, så kan det benyttes til at forbedre dit kredsløb.

Det skyldes, at blodcirkulationen øges i varmtvandsbadet, og når du så går til koldvandsbadet trækker blodkarene sig sammen igen. Veksler du mellem disse to ting opnår du en ideel kombination til forbedring af kredsløbet.

Vælger du i stedet at bevæge dig ned i det mere almindelige varme vand i spaafdelingen, så har det også gavnlige effekter. Her vil du i løbet af blot 10 minutter begynde at få et lavere blodtryk. Det skyldes blandt andet de beroligende lyde fra vandet, den afslappende varme, og den oplevede “vægtløshed” i vandet.

4. Forbedret søvn

Hvis du tidligere har været på et spa- og wellnessophold, så har du måske oplevet, hvor utrolig godt man sover når dagen går på hæld. Det skyldes, at der udskilles søvnsignaler i kroppen, når du er varm og komfortabel.

Så når du på et wellnessophold har været i boblebade, sauna m.m., så har kroppen altså de optimale forudsætninger for en god søvn.

Forbedret søvn

Lignende effekter kan også opnås ved at tage et varmt bad nogle timer før du skal sove.

5. Mindre hovedpine

Døjer du med hovedpine, så kan en tur på et spaophold måske hjælpe dig. Det gælder særligt ved anspændelsehovedpine, som i et vist omfang kan afhjælpes på et afslappende ophold, hvor du kan lade kroppen og musklerne slappe af mens du opholder dig i spabadene.

Vil du gerne forbedre dit helbred med et spa- og wellnessophold? Find et ophold på Spaopholdsguide.dk.