Tips og tricks til fodpleje

Fodpleje – Gode råd og tips til sund fodpleje

”Dine fødder skal jo bære dig hele livet, så pas godt på dem”

Fødderne er kroppens fundament, som desværre af alt for mange ikke får den pleje de fortjener. Fødderne skal gerne plejes for opretholde et et sikkert og plant fodfæste for resten af din krop. Hermed sagt at DU, som så mange andre, bør tænke mere over at pleje og skabe et sund miljø for dine fødder.
Flere fodbehandlere/fodplejere mener faktisk at fodpleje, bør integreres i den daglige rutine på samme måde som tandbørstning. På den måde holder du dine fødder sunde og skaber dermed det bedste fodfæste for kroppen og sindet.

Fodproblematikker som reaktion på dårlig fodpleje kan resultere i en forkert holdning i kroppen, som dermed på sigt kan medføre skader og smerte i bl.a. ankler, knæ, hofter og ryg.

Daglig fodpleje kan naturligvis også modarbejde mindre fodproblematikker såsom sure tæer, fodvorter og neglesvamp.

Det er derfor vigtigt at du passer på dine fødder og plejer dem, som anbefalet af fagligt kompetente fodbehandlere.

Indlægget her er lavet på baggrund af gode råd og tips fra lægeeksamineret fodplejer/-behandler Christina Almind Gefke Hansen fra Alminds Fodpleje og Wellness – Læs mere

 

Christina er som sagt lægeeksamineret fodpleje med endt uddannelse i 2015 og har siden haft sin egen klinik i Egernsund nær Sønderborg.

Inde på Alminds Fodpleje og Wellness’ hjemmeside har hun givet sine 10 bedste tips og tricks til at lave fodpleje derhjemme og dermed opretholde et sundt miljø omkring dine fødder. Derudover har hun givet hendes råd om de 5 bedste produkter hertil, så du ikke skal gøre arbejdet.

 

Vi vil her efter Christinas egen mening gennemgå de 3 vigtigste fodpleje råd, så du kan passe godt på dine fødder! For som sagt ”Fødderne er jo din base, så pas godt på dem”.

3 bedste råd til fodpleje

1. Vask dine fødder hver dag

God fodpleje hænger tæt sammen med god hygiejne. Det er derfor vigtigt at du vasker dine fødder hver dag og holde dem rene. Dette gælder især hvis dine fødder har været våde, som følge af sved eller lign. Vand er nemlig den bedste grobund for bakterier. Så det anbefales derfor at vaske sine fødder hver dag og tørre dem grundigt.

Fodpleje - Vaskning af fødder

2. Skift sko og sokker hver dag

Dine fødder har godt at ikke at være pakket ind i sko og strømper hele tiden og specielt ikke godt af at være i de samme sko og samme sokker hele tiden. Det er derfor vigtigt at du husker at skifte dine sokker og gerne varierer i hvilke sko du bruger, det anbefales kun at bruge 1 par sko hver anden dag, så disse kan nå at få luft i mellemtiden.

Fodpleje - Skift af sko og sokker

3. Fjern hård hud

Der kan ofte dannes sig hård hud under fødderne, som følge af at have stået op i lang tid ad gangen som f.eks. en lang arbejdsdag. Det anbefales derfor at denne hårde hud fjernes med fodfil, da denne ellers kan resultere i en ligtorn på længere sigt.

Fodpleje - Fjernelse af hård hud

Ønsker du at læse om flere gåde råd og produkter hertil, kan du læse mere her.