Sundhed og bæredygtighed, går hånd i hånd

Bæredygtig produktion

Tænker du også sundhed når jeg siger bæredygtighed? Eller er du egentlig ikke klar over, at bæredygtighed og sundhed faktisk går hånd i hånd. Hvis vi nu alle tænkte mere bæredygtigt og levede mere bæredygtigt, ville vores sundhed også spille indover. Hvis vi for eksempel ikke udsatte vores krop for en masse kemikalier og brugte mere bæredygtige og energivenlige produkter, ville vores sundhed også stige. Hvis vi ikke tænker på bæredygtighed, ville en masse kemikalier og miljøforurening påvirke vores hverdag mere.

 

Kemikalierne som anvendes i for eksempel tøjproduktionen, hvor spildvandet ryger ud i kloaksystemer og i havet, kan disse mindske forplantningsevnen og samtidig påvirke de allerede eksisterende økosystemer. Derfor er det også relevant at vælge bæredygtigt tøj og vælge det tøj, hvor der ikke er brugt en masse kemikalier i produktionen. Både for din og de ansattes skyld.

 

Læs mere om bæredygtig mode og hjælp til en mere bæredygtig hverdag >>

 

Arbejdsliv

Ligesådan påvirker bæredygtigheden i arbejdslivet og dermed vores sundhed. Hvis vi hver dag udsætter os selv for en masse farlige kemikalier, enten ved direkte berøring eller ved at du indånder den gifte luft, falder vores sundhed drastisk. Dette kan allerede ses i storbyerne som er påvirket af den store mænge smok, som hærger byerne og menneskerne. Smok er utrolig farligt for os mennesker. Smok udsætter kroppen på længere sigt, en masse giftstoffer, som påvirker mennesket sundhed på længere sigt.

 

bæredygtig-verden

 

Ernæring

Derfor skal vi også tænke bæredygtigt i vores hjem og valg af materialer, for ikke at udsætte vores krop og lade vores sundhed påvirke os på længere sigt. Ligeledes er det relevant at kigge på den bæredygtige kost og alt det vi vælger at putte ned i vores krop. Hertil vil det siges, at du sagtens også kan spise en ’klam’ burger, uden at have dårlig samvittighed. Men hvis du tænker mere over at købe økologiske grøntsager, eller generelt mere økologiske produkter, hjælper du hele økosystemet, men også din egen krop for eventuelle giftstoffer, som undgås i den økologiske produktion.