Derfor skal du vælge bæredygtigt tøj

Bæredygtigt tøj har de sidste par år i stigende grad bevæget sig ind i modebranchen, og vundet stor plads i klædeskabene hos mange forbrugere verden over. Men hvad er det egentligt, der adskiller bæredygtigt tøj fra den tøjindustri vi i forvejen kender? Og kan bæredygtigt tøj egentligt rede klimaet? I artiklen her får du indblik i netop disse emner, og hvorfor du bør købe bæredygtigt tøj.

 

Tøjindustriens konsekvenser

Vi kender alle sammen følelsen af at se et smukt stykke tøj hænge i vinduet. Du køber det, hænger det hjem i skabet. Måske går du med det, måske bliver det bare hængende og samler støv. Ikke mange af os tænker over den process, der ligger bagved købet af denne smukke beklædningsgenstand. Og endnu færre af os ved, hvordan tekstilindustrien fungerer, samt hvilken enorm forurening og den skade der påføres det område, hvor tøjet produceres. Skove fældes og jorden udtørres. Grundvand forurenes med kemikalier, der sætter spor i de tekstiler vi bærer på vores krop. I en verden hvor fokus på klima og miljø er under konstant udvikling, vinder bæredygtighed større og større fokus på netop disse udfordringer. Bæredygtig tøjproduktion er vejen frem, med dens mange tiltag for at sætte en stopper for de ringe kår.

 

Bæredygtigt undertøj

En af de danske virksomheder, der har valgt at satse på en bæredygtig produktion, er undertøjsvirksomheden BambooBasic. De satser 100% på økologisk- og bæredygtigt design, og anvender blandt andet økologisk bomuld og bambus til fremstilling af deres undertøj. Se udvalget af BambooBasics bæredygtige undertøj her.

 

 

Vælg tøj, som du vælger dine venner

For at skabe en bæredygtig fremtid for os selv, for vores jord og for dem, som skal bruge den efter os, er det vigtigt at vi sætter kvalitet over kvalitet. Slow fashion er en filosofi, der lader os vælge og bære tøj der sikrer, at bringe mening, værdi og glæde hver dag – både for os der bærer det, de som laver det, og den jord hvis ressourcer vi har taget fra.

Dansende kvinder i BambooBasic undertøj