Stop med at begå disse fejl når du styrketræner!

Begynderfejl når du starter med at styrketræne.

Når man begynder at styrketræne og komme ned i fitnesscenteret, så er listen over begynderfejl og diverse myter utrolig lang. Det er ikke så underligt, at folk bliver vildledt og misinformeret, for der findes tonsvis af det såkaldte Brosciense derude(Fejlagtig information). Vil du gerne se de bedst mulige resultater, så læs med her, hvor jeg vil benævne og linke til andre artikler, som forklarer, hvad der oftest går galt i begyndelsen af mange folks fitnessrejse.

Benhpress

Myter/Fejl:

Myterne er mange og en stor del af hele fitnessbranchen. – Har du hørt om denne før, med at man skal huske at chokere sine muskler, så de ikke vænner sig til det du laver? Jeps, Myte!
Ens muskler vænner sig ikke til bestemte øvelser, men derimod vænner du dig til den mængde vægt du har på, eller det antal reps du laver med en bestemt vægt. Dette er også kort fortalt hele essencen i det der i fitnessindustrien hedder Progressive Overload.

Noget der mere er en typisk fejl og ikke så meget en myte, det er udførsel af øvelser med halve gentagelser , også kaldet dårlig ROM(Range Of Motion). I f.eks. en bænkpres, der vil det så sige, at du kun fører stangen halvvejs ned til brystet og så op igen, hvilket er alt andet en optimalt, men desværre noget, som ofte sker når man bare gerne vil have mange kg på stangen.

Lav din egen research:

Det kan derfor være vigtigt og meget afgørende for hvordan du udvikler dig, at du laver din egen research og stiller dig kritisk over for hvad du læser. Mange hjemmesider er også ret biased, da de ofte forsøger at sælge dig nogle produkter, som de jo derfor udelukkende skriver gode ting om, på trods af at dette måske skal tages med et gran salt. Forsøg derfor at søge information på objektive hjemmesider, bøger, artikler osv.

Jeg har nu nævnt 2 myter/fejl, men du kan klikke her, for at læse Top 7 begynderfejl, som oftest begåes i fitnesscenteret OG hvad du kan gøre for at undgå dem!

Husk: Træn hårdt og tungt, men samtidigt smart og klogt! Så skal du nok få de resultater, som du så inderligt går og ønsker! 🙂

Wrong or right