Gode råd til at undgå skader ved cykling

Gode råd til at undgå skader ved cykling

Mange cyklister kender til smerter og ømhed under eller efter en cykeltur. Men der findes en række råd, der kan gøre cykelturen smertefri.

Overordnet set er cykelsport en skånsom motionsform, der ikke belaster muskler, sener og knogler på samme måde som f.eks. løb, håndbold og fodbold.

Dog er det alligevel en fordel at forbygge skader, hvilket kan gøres ved hjælp af styrketræning. Undersøgelser viser, at hvis man dyrker styrketræning ca. tre gange om ugen, får man omkring 26% mere styrke i benene, hvilket kan forebygge overbelastningsskader samt styrke din performance.

En hyppig årsag til overbelastningsskader er desuden for meget og forkert træning. Derfor kan det være et skræddersyet træningsprogram, der er tilrettelagt efter dig og dine ambitioner, uanset hvilken form du er i.

Til sidst kan smerter i f.eks. nakke, ryg og knæ opstå af den position man har på cyklen.

Dette kan undgås ved hjælp af et bikefit. Det foretages af en ekspert indenfor området.

Alle er forskellige, og det kan tilgodeses ved at blive bikefittet, således man finder ud af, netop hvordan man skal sidde på cyklen, og hvordan cyklen skal indstilles.

Thomas Bundgaard, der er ekspert og indehaver af velofit udtaler at ’’Formålet med optimal indstilling af cyklen, er at øge komforten og ydeevnen, reducere skadesrisikoen og i sidste ende gør din cykeloplevelse bedre’’.