Alternativ styrketræning til håndbold

Håndbold er en fysisk krævende sportsgren, og der skal dermed bruges mange timer i de fysiske lokaler for at blive klar til den nye sæson, og ydermere holde kroppen ved lige under sæsonen. Men ligesom kost, er variation i ens træning en god idé, specielt for dem, som presser sin krop flere gange om ugen, med hård fysisk træning. 

Yoga er et attraktivt alternative.

Yoga kan noget anderledes, som i kombination med den hårde fysiske træning vil være med til at kunne øge din performance på banen.  Yoga er med til at få mere kontrol over nogle vigtige detaljer, som du ikke arbejder med til hverdag, og er derfor en rigtig god mulighed for at variere i din træning.  Yoga kan være med til at øge din smidighed, der vil øge chancerne for at forebygge og undgå skader.  Yderligere er der mulighed for at blive bedre til at kontrollere ens åndedræt som er alt afgørende, når det hele skal afgøres i en håndboldkamp, og pulsen er høj.

Crossfit er det nye sort

Crossfit er i stor konkurrence med normal styrketræning, og er et andet godt alternativ til de sædvanlige styrketræning. Crossfit foregår med en højre puls end den normale styrketræning gør.  Samtidig er der en langt højre frekvens i forhold til hvor mange øvelser som du foretager dig i løbet af en træning, eftersom at vægtene er markant lettere end, hvad du plejer at træne med når der ikke er nogen puls.   Samtidig giver det en anden form for styrke, da der anvendes flere muskelgrupper for at lave et bestemt løft, og det kan give en anden styrke, som vil være brugbart for en håndbold sæson.

Disse råd kommer fra ingen ringere end Michael V. Knudsen. Michael har i en årrække være professionel på absolut topplan. Michael driver i dag webshoppen mvk-sport.dk.