3. alternative motionsformer til trendsætteren

Nu hvor sommeren er forbi os, og vinter er på vej, kan det være svært, at få den motion man ønsker. Derfor har jeg fundet 4 forslag til aktiviteter, som er så sjove, du gælder dig til næste træning.

Klatring

Kan du huske, hvor sjovt det var at klatrer, da du var lille? Det er faktisk kun blevet sjovere. Du behøver ikke længere det perfekte træ. Der findes masser af klatrer centrer som Aarhus Boulders og Blocs & Walls i København. Udover det er sjovt og muligt at gøre alene eller en partner, er det samtidig en ekstrem god motionsform. Du vil allerede efter få gange, føle du har fået en bedre kondition og styrke i din krop. I centrene er der hjælpere og forskellige banesværhedsgrader, så selvom du aldrig har klatrede før, kan du hurtigt komme i gang.

Drageflyvning

Drageflyvning er måske kun noget, du har set i film, eller forbinder med Benjamin Franklin, men det er faktisk en vidunderlig måde at drage nytte af efterårets blæsevejr. Drageflyvning er den eneste aktivet på listen, hvor du er udenfor i den friske luft. Det er mere udbredt end tror, der er masser af festivaler som Rømø Dragefestival. Udover at få friskluft, motion og mulighed for et nyt fællesskab, har du med drageflyvning også mulighed for at være kreativ med udsmykning af din drage. Hvis du ikke er typen, der vil lave sin egen drage, kan du altid købe nogle gode billige drager.

Barretræning

Det her er nok mest tiltalende for kvinder, men jeg vil ikke udelukke den som mand.

Der findes mange forskellige varianter af barretræning, men fællesnævner er den ikoniske balletbarre. Den her motionsform er for dem som gerne vil få trænet deres smidighed og balance, men selvom fokus er på disse, vil du stadig opleve mere tonet muskler. Du kan finde barretræning mange steder og med forskellige hold, for eksempel Jacks Studio i København og Free Spirit i Risskov.

Jumping Fitness

Trampoliner er, ligesom med klatring, noget som stoppede, da man blev ældre. Det er bare sådan en skam, for det er sjovt og utroligt effektivt til at få motioneret. Det er cardio træning for hele kroppen, og det forbedrer dine lunger. Du kan starte med det samme i for eksempel FOF Århus