Det bedste alternativ til racercyklen

Lyst til at prøve noget nyt på cyklen?

Hop på en Mountainbike og oplev skoven på en ny og udfordrende måde. Med en Mountainbike åbner der sig en masse muligheder for dig som motionist. Mountainbiken er en cykel der kan klare selv de mest krævende terræner. Dette har danskerne de senere år taget til sig, og man ser i Danmark en stor udvikling i sporten.

Hvad kræver det at køre MTB?

Til at starte med er det en god ide at få anskaffet sig en cykel. Mountainbikes kommer i flere prisklasser. Som begynder er det vigtigt at tænke på hvor meget man regner med at skulle køre. Et prisleje på omkring 5-6.000 kr. er for en begynder på mountainbiken et godt sted at starte. Derudover kommer der diverse udstyr og gadgets, som man kan tilkøbe sig hvis man bliver grebet af sporten.

Hvor kan man køre MTB?

I Danmark er der i takt med den positive udvikling i sporten, blevet anlagt mange nye spor. Rundt omkring i det danske landskab er der anlagt spor der passer til alle niveauer. De mest kendte spor er anlagt i og omkring Silkeborg. Her har Silkeborg Kommune investeret mange millioner i anlæggelsen af mtb-spor i forbindelse med deres position som Danmarks adventure hovedstad. Det er dog ikke kun i Silkeborg man har investeret penge i sporten. Ser man på det danske landekort, vil man nemt kunne finde et spor tæt på ens bopæl. Det er nemlig ikke kun kommuner der investerer og anlægger spor i Danmark. Cykelklubber rundt om i landet er også særligt aktive når det drejer sig om anlæggelsen af nye spor. Cykelklubberne er derfor i tæt samarbejde med naturstyrelsen, såvel som skovfogeder om hvordan vi i Danmark anlægger diverse spor, så vi samtidig passer på vores natur.

Hvordan kommer man i form på MTB?

For at komme i form når man køre mountainbike, anbefales det at man træner 2-3 gange om ugen. I starten er det vigtigt at man synes det er sjovt, og får lagt flere tekniske elementer ind i ens træning, så man ikke går død i det. Derudover er det vigtigt at man samtidig med teknik, har en del udholdenhedstræning på programmet. Mountainbike er en krævende sport rent fysisk, der kræver at man kan komme op af stigninger med høje stigningsprocenter. Det anbefales derfor, at bakketræning i løbet af ens træningsuge også er en del af træningen.Du kan læse mere på laupontoppidan.dk om hvordan man kommer i form på Mountainbiken.