Afstress med en spadag

Har du nogen gange brug for selvforkælelse og afstressning, men har ikke tid eller pengene til det? Det kan faktisk godt lade sig gøre at implementerer små spa-elementer i din hverdag, eller lave din helt egen spadag.

Når vi er afslappede, er vi som regel også smukkest. Når du lige har brug for at tjekke ud af en hverdag med stress og jag, så kunne det være rart at tage på spaophold, men du kan også skabe din egen oase af fred og selvforkælelse uden at vende vrangen ud på tegnebogen. 

Spa-omgivelserTrin 1 – Spa-omgivelser

Forestil dig, du sætter noget dejligt musik på. Du vil ofte kunne finde masser af lounge- og spa-musik til netop sådan en stund på musiktjenester. Lad humøret være med til at bestemme, om det skal være musik som udtrykker højt humør eller om det skal være meditativt afslappende mens spa-ritualerne udføres. Udvid den følelse i hele rummet eller badeværelset med lys og varme. Lys, der er gode til formålet kan være med eller uden duft.

Trin 2 – Forbered din hud

For at få en ansigtsbehandling, som er så effektiv som mulig, bør du åbne porerne med damp, inden den videre pleje og evt. masker påføres. Så sæt vand over til kogning. Mens det koger kan du lægge et håndklæde til opvarmning på radiatoren og så rense dit ansigt for makeup og snavs. Hæld det varme vand over i en stor skål, tag det lune håndklæde om din nakke og skuldre. Og lad dampen virke ti minutter, hvorefter huden duppes tør.

Tag hele kroppen med

Tænd for det varme vand og skrub huden på kroppen, som er godt for udrensningen, celluliten (appelsinhud). Til at skrubbe din krop, kan du bage en hamphandske, lave en hjemmelavet scrub med grape og kaffe, eller købe en scrub. Afslut under den kolde bruser for dejlig blodcirkulation og ekstra udrensning.

 

Ønsker du flere råd og tips om fx. hud- og hårpleje, kan du her læse om skønhedstips.

 

AnsigtsbehandlingTrin 3 – Ansigtsbehandling

Efter at du har dampet dit ansigt, kan du påføre din almindelige dagcreme i et tykt lag i 20 minutter. Eller du kan bruge en maske. Du kan lave din egen maske ved at mose en moden banan og påføre den ansigtet eller lave en avocadomaske. Du kan også købe en maske, der passer til det, din hud har brug for. Alle masker skal på i et tykt lag, og efter 20 minutter tørres den af med en fugtig, varm klud eller svamp.

Mens masken virker

Mens du sidder i stol/sofa med masken, kan du vælge bare at læne dig helt tilbage og nyde en kop varmt og lækkert. Eller måske en kande vand med agurkeskiver eller lime og mynte og en skål lækre snacks. Eller du kan fortsætte spa-fornøjelsen med at komme en hårkur i håret og give dig selv en mani- og pedicure, mens masken virker. Du kan afslutte med at skubbe dine neglebånd ned med fingrene smør neglene med negleolier.

Trin 4 – Smørelse

Nu kan du smøre dine hænder og fødder ind i lækre hånd- og fodcremer. Brug også gerne håndcremen på albuerne, det kan de ret godt lide. Resten af kroppen kan gøres blød med lækre olier eller cremer.

Tip: Har du meget tørre albuer, kan du halvere en citron og mose den blidt rundt på albuerne for at blødgøre huden og derefter creme på.