5 myter om vægttab (som IKKE er rigtige!)

5 myter om vægttab som IKKE er rigtige!

Ønsker du at tabe dig? Ved søgning om vægttab på internettet er der meget information – og desværre meget som ikke passer. For at hjælpe dig med dit vægttab, har vi her begravet 10 myter!

Hvis du ønsker at tabe sig, kan du her se en kostplan til at tabe sig 1 kg om ugen!

1. Fedt gør dig fed

Fedt indeholder flere kalorier pr. gram end protein samt kulhydrater. MEN, madvarer med et højere fedtindhold giver en større mæthedsfornemmelse end andre madvarer. Fedt er nødvendigt for ens kost, hvor især SUNDT fedt som fedt fra nødder og avokado er vigtigt!

Se denne video, for at lære hvorfor fedt i nødder er sundt!

 2. Du kan bare lave mere motion og stadig have en dårlig kost

vægttabLige meget hvor meget ekstra motion du laver, vil du ikke kunne tabe dig, hvis du har en sløj kostplan. Dertil bidrager junkfood og andet usund mad negativt til din daglig energi, hvilket hindrer at kunne tabe sig på sigt.

3. Kosttilskud bliver din redning

Det er en udbredt tankegang at der findes diverse kosttilskud, som på magisk vis kan få vægten til at flyve ned. Hvis man kigger kort på ordet kosttilskud, giver det lidt sig selv: kostTILSKUD. Dette er en tilskud og skal dermed bidrage sammen med en sund kost – og ikke stå som en enestående faktor. Du får dermed kun fordel af disse kosttilskud, hvis din kostplan er optimeret mod vægttab.

4. Cardio er den eneste måde at tabe sig på

vægttab Korrekt, cardio-træning forbrænder fedt, men der findes mange andre måder at tabe sig på! Hvis man ønsker at bibeholde alt sin muskelmasse, er cardio ikke det mest optimale. Det centrale for at tabe sig er at få pulsen op, som også kan gøres på andre måder. Et pragteksempel på dette er HIIT træning, som du kan læse mere om her!

5. Vægttab betyder altid tab af fedt

Mange bliver lykkelige over at stige op på vægten, og se at den er mindre end den foregående uge. Problemet her er at man ikke kan se hvilke værdier der er faldet. Det behøver nemlig ikke kunne være fedt man har tabt. Det kan være væske eller muskelmasse, hvilket man bestemt ikke ønsker. Dermed kan der komme et skævt billede af vægttabet. For at kunne holde øje med disse værdier, er det derfor fordelagtigt at købe en vægt der kan måle alle værdier, som fedtprocent, muskelprocent, knoglemasse og vægten af væske i ens krop. Se flere forskellige her!