Vigtighed af skihandsken – undgå forfrysninger!

Kolde hænder er en af de største udfordringer ved at stå på ski, og det kan være farligt at have længerevarende kolde hænder på pisterne.
Hvis du oplever kolde hænder på pisterne, er det vigtigt at være opmærksom på forfrysninger.

Symptomer
Forfrysninger opstår, når huden og vævet i dine hænder fryser og kan være meget smertefulde. Hvis du føler, at dine hænder bliver stive, hårde eller smertefulde, skal du straks søge ly og varme og massere dine hænder forsigtigt.

Klæd dig godt på

Det første skridt til at undgå kolde hænder er at klæde dig godt på. Vælg tøj, der er varmt og funktionelt, og som kan beskytte dine hænder mod kulden og vinden. En varm jakke, handsker, halsedisse og hat er også en god idé.

Vælg de rigtige handsker

At vælge de rigtige handsker kan også hjælpe dig med at undgå kolde hænder. Der findes mange forskellige typer handsker på markedet, men de bedste handsker til skiferie er dem, der er varme, vandtætte og åndbare. Det er også vigtigt, at dine handsker passer godt til dine hænder, så du kan bevæge dine fingre frit.

Brug varmeholdere

Hvis du stadig oplever kolde hænder på pisterne, kan du prøve at bruge varmeholdere til at holde dine hænder varme. Der findes engangshåndvarmere, som kan aktiveres ved at ryste dem og placere dem i dine handsker, og der findes også genopladelige varmeholdere, som kan genoplades og genbruges.

Hold dig i bevægelse

At holde dig i bevægelse kan også hjælpe med at øge din kropstemperatur og holde dine hænder varme. Tag regelmæssige pauser på pisterne og bevæg dine hænder, hvis du føler dig stiv eller kold. Din påklædning skal også meget gerne have plads til bevægelse. Stramme handsker og tøj, kan faktisk gøre at du fryser mere! Vælg derfor et par skihandsker med god bevægelighed.

God skiferie!