Kreativitet giver mindre stress

Du har sikkert hørt det før, men danskerne bliver i stigende grad ramt af stress eller stresslignende symptomer.

Hvis du er typen som hele tiden har kreative idéer, er det bare med at fører dem ud i livet. Dit humør bliver nemlig påvirket af den tid som du bruger på kreative opgaver i løbet af dagen. Der er stor sammenhæng mellem kreative opgaver og dit velvære. Det er faktisk tidligere bevidst at humøret hos dem som er kreative, er højere end de personer som ikke udfolder sig kreativt.

Definitionen på kreativitet er mange, og det er der en god grund til. Kreativitet er nemlig helt individuelt, og kun dig selv kan mærke hvad du mener kreativitet er. Det kan være et maleri, et lækkert tilberedt måltid eller en hel unik boligindretning. Vi dyrker vores kreative sider på mange forskellige måder, og der findes ikke noget rigtig og forkert. Det helt grundlæggende er dog at få trænet vores kreative del af hjernen, for at skabe et godt velvære, da det kommer ikke af sig selv.

Hvis du nu er en af dem som tænker at du ikke er kreativ, så tager du helt fejl. Alle mennesker er kreative skabninger! Hvis du oplever at du ikke føler dig kreativ, er det blot fordi du ikke er i kontakt med del side af dig selv, endnu. Vi som mennesker skal ture at lytte til den kreative stemme, som vi alle har inden i os, men som vi med årene har lukket ørene for. Når du har lukket op for den del af dig selv, vil du kunne mærke at du bliver inspireret, og opdage mange nye muligheder. Når du åbner for din personlige kreativitet, vil du mærke en masse energi strømme gennem dig, og fornyet inspiration og styrke vil dukke op.

Mange mennesker bruger lærredet som deres kreative tiltag i hverdagen. Det er let og overskuelig, og de fleste mennesker har nem adgang til papir og tuscher. Med posca tuscher kan du skabe utrolige motiver, som automatisk giver dine værker dybde. Der findes utallige farver og tykkelser af dem, og derfor er de netop perfekte til at få alle dine kreative idéer ned på papir, og være mindst lige så flotte i virkeligheden som i fantasien.

Din kreativitet er en smutvej til noget dybere i dig, hvis du giver lov til det. Kreativitet er en hjælpende hånd til et bedre velvære, og en fantastiske måde at åbne op for mere af dig selv. Der opstår en følelse af styrke inden i, når du giver dig selv plads til at udfolde dig kreativt med en ny palet af farver. Kreativitet er både nøglen til at mærke efter og skabe et balanceret velvære.