6 råd til at undgå skader

Du har lige haft en fantastisk træning, du har god samvittighed og du føler dig udmattede. Når du træner bruger du dine muskler, og danner mere muskelmasse selvfølgelig. Du har ømme muskler, og plejer at tage de traditionelle metoder som at strække ud i brug. Men der er også andre interessante metoder, som kan gøre du restituere bedre. Det er vigtigt med en god restitution efter træning, for at undgå musikelskere og muskelsmerter.
At komme i regelmæssig træning er super vigtigt, og hvis kroppen begynder at føle smerte eller svaghed, vil det være sværere at forblive motiveret eller skadesfri (især hvis du er skadet, hvor du har brug for restitutionstid). Så det er bedst at gøre restitution til en vigtig prioritet, da du har brug for at beskytte din krop og værdsætte den for alle dens anstrengelser. Mens regelmæssig udstrækning og massage altid kan hjælpe, er der andre måder at reducere ømhed på. Det er vigtigt med noget spise efter din træning. Her skal du huske at spise noget der indeholder godt med protein. Giv din krop det den har brug for, og undgå for meget fedt. Proteinbarer eller proteinpulver er et godt valg!. Derudover er sunde kulhydrater også en god ting, da det hjælper med at fylde depoterne op igen, og giver dine muskler energi. Selvfølgelig en god gang grøntsager hjælper også.

Nedenunder kan du se hvilke sportsgrene hvor skader er udbredte:

Her er et par måder at slappe af kroppen efter en træning til øjeblikkelig og mere langtidspleje. Det vil dine muskler takke dig for. Listen er offentliggjort af Danmarksstatistik og Aarhus universitet. Du kan læse rapporten her .

6 gode råd:

1: Husk at sætte tid af til hvile/afslapning (restitution efter styrketræning)

2: Spis sund mad. Eventuelt peppe den op med proteinpulver, eller andre gode kosttilskud. Der er mange forskellige protein pulver brands, de kan blandt andet findes her.

3: Stræk ud efter træning:

Vi kender vel alle det at få krampe efter en løbe tur?. Man er træt og skal bare lige slappe af, og når man så rejser sig igen…. Avvvv.

4: Få en god søvn. Din krop har brug for det.

Læs mere om vigtigheden af søvn her.

5: Eventuelt en god gang massage.

6: Isbad hvis muligt.