Stress: Surfing er et fantastisk middel mod stress

Kender du det med, at det automatisk giver en form for ro at komme ud til havet? Især efter en lang arbejdsdag, med lidt for mange hasteopgaver? Hvis du kan nikke genkendende til dette, bør du overveje at bruge surfing aktivt som et middel mod stress-symptomer.

 

 

Havet er afstressende

Havet har en afstressende effekt på mange mennesker. Bølgernes konstante brusen og vindens susen, du kan næsten høre det for dig, kan du ikke? Giver det ikke en rolig følelse, bare ved at tænke på det?

Hvis du er nybegynder, eller hvis du frygter bølgerne, kan du med fordel starte dit surfeventyr med Stand Up Paddle (SUP). Her får du samme afstressende effekt, men med lidt mindre action. Senere kan du avancere til et longboard eller et mini mal board.

Nu tænker du sikkert, ”hvordan sikrer jeg mig, at jeg ikke fortsætter mit tankemylder ude på vandet?” Svaret er enkelt. Dit tankemylder forsvinder helt automatisk. Enten forsvinder det når du ankommer til stranden, eller når du kommer ud på vandet. Ude på vandet har du kun et mål du arbejder hen mod, nemlig at fange bølger. Dette ene mål står måske lidt i kontrast til de mange ting/mål du har i din hverdag.

 

Du rør dig samtidig

Ikke nok med, at du kommer ud på havet, så er Stand Up Paddle og surfing også en sport i sig selv, hvor du virkelig får rørt hele din krop. Derfor er surfing også en fremragende motionsform.

 

 

Surfing får dig til at føle dig godt tilpas

Det er vigtigt for kroppen at slappe af, hvis man oplever stress-symptomer. Følelsen af, blot at have et mål og et fokus er for mange en rar følelse. Derudover er den følelse man får, når man har fanget sin første bølge, uvurderlig. Dette giver dig lyst til at fange flere bølger. Surfing kan hurtigt blive dit frirum, eller der hvor du ”tager hen” for at koble af.

 

Nysgerrig på mere inden for surfingens verden? Eller måske får du lyst til at kaste dig ud i, at lære at surfe? Hvis ja, så tjek dette ud ULTIMATIV GUIDE: Lær at surfe på en eftermiddag