Chips

Helsefanatikerens valg af snacks

ChipsDet er efterhånden en kendt hemmelighed, at når du skal snacke den, så er det bedst med naturens uforarbejdede produkter.

BILLEDE AF CHIPS

 

 

De chips du måske plejer at købe I Bilka, giver dig absolut intet, du har brug for – tværtimod. Vælger du derimod sundere, naturlige alternativer, så kan du let og enkelt holde formen, selvom du er til snacks. Her får du opskriften:

Beetroot – Indeholder raising nitric oxide, der, som du måske er klar over, optimal til din stamina. Og så er den fuld af C vitaminer og jern. (Der er desuden phytonutrient betalain, som er godt, når du skal rense din krop for affaldsstoffer.

Sweet potato – UFF- kartofler er jo fulde af dårlige kalorier. Et stykke af vejen så….ja. Men som du måske ved med sweet potatoes, så er der A og C vitaminer samt phytos, som er godt til at forebygge cancer. Desuden er det også begrænset hvor mange kalorier, der er i Sweet potatoes.

Kål – Her indtager du næsten hele vitamin alfabetet. Især A vitaminer, C vitaminer og K vitaminer

 

Sådan gør du:

Forvarm ovnen  til 175°C. Skær grønsagerne I tynde skiver. Et godt råd – brug en salatspinner eller et viskestykke, så du får fjernet alt unødigt væske. Du kan eventuelt skære et hvidløg og/eller oliven i tynde stykker og bland det med grøntsagerne. Sørg for at grøntsagerne er spredt ud på bagepladen, så der er plads mellem dem. Hvis du har så mange grøntsager, at de ligger i lag, får du ikke den optimale effekt.

Brug herefter havsalt – gerne fint hav salt – som krydderi. Dette er din basis smag. Du kan herefter bruge kommen, Cayenne peber eller parmesan ost som top krydderi.

Put the tray in your pre-heated oven and bake for 10-12 minutes, or until they look, well, crispy. Let them cool before eating but be sure to eat them the same day, or they’ll lose their crunch. Walkers can jog on.