Her er de vigtigste råd til at undgår stress

undga%cc%8a-stress

Der er cirka 35.000 danskere, der hver dag er sygemeldt på grund af stress. Ifølge stressforeningen er 10-12% af alle danskere påvirket af stress i større eller mindre grad. 1.400 danskere dør hvert år af sygdommen. 8 ud af 10 mennesker føler sig stresset i højere eller mindre grad. Det er med andre ord en sygdom, der er lumsk, fordi den er så udbredt, mens det kun er de færreste, der taler om den.
Derfor er det særdeles vigtigt, at du tager dine forbehold, så du ikke bliver ramt af sygdommen.
Men hvad kan man så gøre?

Bevar overblikket
Først og fremmest gælder det om, at du skal bevare overblikket. Det værste, du kan gøre, er at lade opgaverne styre dig. Tag kontrollen. Lav en prioriteret rækkefølge med de opgaver, der skal løses i dag, i denne uge, i denne måned, og/eller på længere sigt.
Denne liste er ikke nødvendigvis endegyldig, men den hjælper dig til at forstå, hvilke opgaver, der skal laves nu eller senere. Når du har lavet denne liste, så tilføj derefter hvor vigtigt det er, at hver opgave bliver løst. Lav eventuelt flere grader af vigtighed.

Fjern de mindst vigtige opgaver
Når du har lavet listen, kan du begynde at fravælge nogle af de opgaver, der ikke er vigtige. Hellere fjerne for mange ting, så du kan koncentrere dig om at afslutte de ting, der har betydning eller er vigtige for dig.

Kobl af
Det lyder måske enkelt og lige til at koble af. Det er det slet ikke, hvis du er ved at blive ramt af stress. Når din krop er begyndt at blive præget af stress, tænker du mindre logisk. Du fokuserer helt automatisk på at forsøge at løse nogle af de opgaver, der stresser dig, hvilket virker som det mest indlysende. MEN… Hvis du ikke får koblet 100% af, så får du aldrig hovedet væk fra stresset. Derfor skal du sørge for at komme væk fra dine opgaver – HELT væk. Lad din pc og måske din mobil blive hjemme, og giv dig selv tilladelse til at slappe af. Og det kan virkelig være en god investering. Sanna Forsen, Marketingsansvarlig for Hotelsspecials, fortæller, at der er en signifikant forskel på gæsternes overskud før og efter gæsterne har tjekket ind.
“Oftest er det de personer, der trækker stikket 100% i en weekend, hvor man kan mærke den største forskel. Bruger du en weekend på et hotel i Aarhus, hvor du ikke har en forstyrrende mail box eller en bippende telefon, så kommer du væk fra det hele og lidt ned i gear”.
Lad dig inspirere af hoteller i Aarhus her.