Birgittes liv kan deles op i før og efter. Nemlig før og efter hun kom i behandling for sin græsallergi.
Fysisk, psykisk og seksuelt misbrugte børn har 36 pct. større risiko for at blive overvægtige som voksne end børn, der har haft en god...
Omkring 75.000 danskere bliver behandlet for knogleskørhed , men omkring 425.000 går rundt med sygdommen uden at vide det.
Type 2 diabetes udvikler sig hurtigere hos børn end voksne. Og senkomplikationerne viser sig hurtigere og er mere markante end hos voksne
Hvis din mand regelmæssigt tager receptpligtige smertemidler i form af opioider, øges hans risiko for at få rejsningsproblemer med 19...
Har du generende knyster, hammertæer eller andre fodlidelser kan du takke dine forældre for det.
Folk, der jævnligt ryger marihuana har bedre blodsukkerkontrol og er måske også gennemsnitligt tyndere end folk, der ikke ryger.
Små lyde i dagligdagen kan have negativ effekt på dit hjerte. Det kan bare være lyde fra telefoner eller fra kollegaer, der taler i...

Knoglesygdomme

Anatomisk tegning af knæKnoglerne er vor krops indre krykker. De holder vores krop oppe, men flere sygdomme nedbryder enten knoglerne eller deres støttevæv. Den mest kendte er osteoperose også kaldet knogleskørhed. Osteoporose er en knoglesygdom, som skyldes, at mængden og styrken af knoglevævet er væsentligt nedsat. Osteoporose betyder ”porøse knogler”. Man får ingen symptomer på porøse knogler, fordi osteoporose ikke forårsager smerter eller andet ubehag, så længe der ikke er opstået brud. Knoglebrud rammer hyppigst håndled, ryghvirvler og lårbenshalsen.


Har du knogleskørhed uden at vide det

Omkring 75.000 danskere bliver behandlet for knogleskørhed , men omkring 425.000 går rundt med sygdommen uden at vide det.

 
Knyster og andre fodlidelser er arvelige

Har du generende knyster, hammertæer eller andre fodlidelser kan du takke dine forældre for det.

 
Knogleskøre mænd svære at fange

Enhver mand eller kvinde over 45 år bør automatisk sendes videre til undersøgelse for knogleskørhed, hvis de kommer på skadestuen med et knoglebrud. Men mænd er meget sværere at fange i forebyggelsesfasen end kvinder.

 
Mænd rammes også af knogleskørhed

WHO skønner, at 400.000 danskere lider af osteoporose, der ikke kun forringer livskvaliteten, men også i høj grad har betydning for, hvor længe man lever. For hver to kvinder, der har sygdommen, er der én mand, der også rammes af den.

 
Mænd er bedst til at ændre livsstil

”Mænd går groft sagt kun til læge, når deres kone skubber dem,” siger overlæge Lars Hyldstrup, og det var lige nøjagtig tilfældet for nu 75-årige Tim Baxter, der for 11 år siden fik konstateret knogleskørhed. Lars Hyldstrup, der har beskæftiget sig med osteoporose i 30 år, har en appel til de praktiserende læger: ”Knogleskørhed er en sygdom, som egner sig til forebyggelse. Vi ved, hvem der skal undersøges.”

 
Danskerne vil ikke finde sig i dårlige hofter eller knæ

En procent af de hofteopererede dør inden for 60 dage. Den rigtige medicin ville forhindre de mange blodpropper.